08/06/2016

Kagu Messe

Pahoittelut pitkästä tauosta, viime viikkoon ei mahtunut kuin työtä ja nukkumista, 80h työrupeama otti veronsa! Shizuokan kalustemessut on suoritettu kunnialla ja viimeiset viikot tulevat kulumaan messuilta saatujen asiakastilausten parissa.

Messut aukesivat keskiviikkona, joten maanantai ja tiistai pyhitettiin osaston rakentamiselle. Kaksi kuorma-autollista tavaraa ja about yhteensä kahdeksan tuntia varsinaista kasaamista. Yu-Bokushan osasto oli messujen isoimpia ja sijaitsi hallin paraatipaikalla, osasto nro.1 ja suoraan sisäänkäynnin edessä. Meikäläisen kaluste heti ensimmäisessä nurkkauksessa, suuri kunnianosoitus herra Nishiolta! Lähes kaikki messujen osastot olivat puusepän yrityksiä, ainakaan täällä Shizuokassa ei ole suuria kalustejättejä, jotka myisivät erinäisten suunnittelijoiden tuotteita. Täällä puuseppä ei ole tilaustöiden valmistaja, vaan kalusteiden suunnittelija ja valmistaja! Kaikilla on omat kehittyvät mallistonsa, jotka tuodaan vuosittain näytille messuille,  mielestäni hyvin kiehtovaa ja erilaista!

Itse messut olivat vain yhden suhteellisen pienehkön hallin kokoiset, ehkä viidesosa Habitaren kokonaisuudesta. Kuulin että Tokiossa oli samaan aikaan kalustemessut, uskoisin että ne olivat paljon suuremmat ja kävijämäärätkin hieman erilaiset. Shizuokan messujen kolme ensimmäistä päivää olivat erittäin hiljaisia, paikalla kävi lähinnä paikallisia kalustemyyjiä sovituilla tapaamisillaan. Kaikki olivat hieman pettyneitä ja yllättyneitä vähäisistä kävijöistä. Lauantai ja sunnuntai olivat kuitenkin vilkkaita, ihmisiä oli paljon ja moni kävijöistä tuli katsomaan Nishion osastoa luettuaan edellisen viikon lehtijutun. Seisoin itse suurimman osan ajasta pöytäni lähistöllä ja moni messuvieras kävelikin ovelta suoraan sen kohdalle ja tuli kertomaan nähneensä sunnuntain lehden. Kieltämättä hieman epätodellinen fiilis! Nishio vitsaili että minusta oli tullut julkkis Shizuokassa, -hämmentävä tilanne hiljaiselle härmäläiselle.

Messut loppuivat sunnuntaina klo 17, viisi minuuttia sen jälkeen, oli messuhalli kuin rakennustyömaa. Älytöntä kuhinaa, säntäilyä ja akkuporakoneiden surinaa kesti noin tunnin, sen jälkeen kaikki oli purettu. Japanilaista tehokkuutta. 80 minuuttia messujen loppumisen jälkeen, olimme kahdella kuorma-autolla tekemässä kotimatkaa verstaalle. Kokemuksena messut olivat erittäin hienot, ei sitä oikein vieläkään tajua olleensa Japanissa kalustemessuilla, oma tuote paraatipaikalla hintalapun kanssa. -Lisää vettä myllyyn heitti Shizuokan SBS radio, joka halusi tehdä pienen live-haastattelun eiliseen aamuohjelmaansa. Yhden illan varoituksella kirjoitin itselleni muistiinpanot tarvittavista vastauksista ja itsensä esittelystä. Esittely tietysti ensin Suomeksi! (torilla tavataan)

Viimeiset kolme viikkoa tulevat tosiaan kulumaan messuilla asiakkaiden tekemien tilausten parissa. Tapio sivupöytiä tilattiin kolme kappaletta, lisäksi messukappale myytiin Ganko Oyaji puusepän firman päällikölle, herra Oharalle. Ohara-san käytännössä mahdollisti tän koko reissun, käytyään viime vuoden kesäkuussa Omniassa vierailulla, jolloin hän kertoi Nishion yrityksestä meille. Ympyrä on sulkeutunut; tästä on hyvä jatkaa! Alla sekalainen kuvapläjäys messuilta: hieman meidän osastoa ja katsaus muiden yritysten osastoihin.   

Yu-Bokushan osasto rakenteilla.




Toiseksi viimeisen messupäivän jälkeen järjestettiin pienet juhlat, joihin suurin osa näytteilleasettajista saapui.


Shizuoka Shinbun







































Tää hymyilytti. 20 vuotta vanhoja kalusteheloja uutuutena. Japani ei ole edellä ihan kaikissa jutuissa.
























Tää tuoli oli mun suosikki nro1 messuilta. Siro, kevyt, hyvä muotoilu, pirun mukava.

Suosikki nro2. Samat kehut tällekin. Härski väri, mutta diggasin.



Messut paketissa!

1 comment:

  1. Vau. Ihan huikeeta ja makeita juttuja. Joko japani taipuu sujuvasti?

    ReplyDelete