10/07/2016

Duunit ohi, Tokio takanapäin

Piti kirjoitella ennen työharjoittelun päättymistä, mutta eihän sitä millään kerennyt eikä malttanut. Mahtava kahden kuukauden kokemus on ohi, täynnä muistoja ja takana muutama saavutuskin. Osallistuminen kalustemessuihin ja oma tuote, jota myydään tällä hetkellä kahdessa paikassa! Täytyy olla kiitollinen tästä reissusta ja kokemuksesta, toista samanlaista ei tule.

Viimeiset kaksi viikkoa verstaalla olivat erittäin kiireisiä, palasimme takaisin 13 tunnin työpäiviin. Mun oli saatava kolme Tapiota valmiiksi ja muut työskentelivät suuren, 60 tuolin tilauksen parissa. Kaikki saatiin toiseksiviimeisenä yönä valmiiksi, joten viimeinen työpäivä kului hilpeissä merkeissä, otimme valokuvia verstaalta ja paketoimme valmiita tuotteita. Uudet Tapio sivupöydät saivat myös muutaman parannuksen rakenteisiinsa, teräksisiä kulmarautoja ei enää tarvittu, paksumpien sivusarjojen ansiosta. Lisäksi laatikoiden stopparina toimii nyt Japanilais-tyyppinen hyllynkannatin, joka on ruuvattu pöydän pohjapintaan kiinni. Siisti ja fiksu ratkaisu, kannatintapeille on oma kierre-insertti, joten laatikko on helppo ottaa kokonaan ulos tarvittaessa. Oli todella tyydyttävää nähdä pöydät valmiina toimitusta varten, signeraaukset pohjissaan.

Oli haikeata hyvästellä kaikki ystävät Shizuokan juna-asemalla, hienojen yhteisten kokemusten jälkeen. Japanissa hyvästit tarkoittavat sitä, että juna-asemalla vilkutetaan niin kauan, kunnes katoat horisonttiin! Luulin että niin tapahtuu vain elokuvissa. Toivottavasti tapaan heidät vielä joskus, olisi mukavaa jos ainakin Asuka pääsisi käymään Suomessa.

Shizuokasta suuntasin Tokioon, viettämään ansaittua kesälomaa. Mikä valtava metropoli! Siellä olisi kulunut helposti useampikin viikko. Kerkesin käymään läpi kaikki oleellisimmat turistikohteet ja tulipa siellä hieman shoppailtuakin. Shibuyan Tokyu Hands oli käsityöläisen paratiisi, kerroksia oli parikymmentä ja sieltä löytyi kaikkea mahdollista käsitöihin liittyvää. Osastoja oli puusepän työkaluille, korusepälle, nahkurille, ompelijalle, metallisepälle, kaivertajalle ja pienoismallien rakentajalle. Todella mielenkiintoista!

Tokion ihmispaljouden jälkeen oli mukava suunnata Nikkoon, yhteen Japanin Unesco maailmanperintökohteista. Siellä sijaitsee muunmuassa Tokugawa Ieyasun ja hänen pojanpoikansa yltiökoristellut pyhätöt. Kerkesin yhden päivän aikana kävelemään läpi kaikki tärkeimmät nähtävyydet, kilometrejä kertyi lähemmäs kymmenen ja kuvia tuli otettua päälle 300. Todella kaunis kylä ja pyhätöt sekä temppelit ovat henkeäsalpaavan upeita. Suosittelen käymään, jos tekee viikkoa pidemmän visiitin esimerkiksi Tokioon. Junamatka oli vain puolitoista tuntia.

Nikkosta suuntasin päiväksi Mitoon. Ganko Oyajin pomo, Ohara-san, oli kutsunut mut sinne ja kustansi mulle yön viiden tähden hotellissa, kaikkine aterioineen... Oharan poika esitteli mulle heidän suuren kalustemyymälän, josta löytyi huonekaluja eri puolilta Japania. Yu-Bokusha on heidän vanhimpia kumppaneita ja heidän kalusteita olikin paljon myynnissä. Suurin yllätys oli kuitenkin nähdä yksi mun uusista sivupöydistä myynnissä heidän liikkeessään! Se oli nähtävästi toimitettu Mitoon sillä välin kun lomailin Tokiossa. Todella iloinen yllätys! Aterioimme illalla hotellissa ja keskusteluissamme Ohara-san mainitsi, että hän haluaisi mun suunnittelevan ruokapöydän, tuolin ja hyllykön samalla tyylillä. Täytynee vakavasti harkita omaa toiminimeä!

Tänään matkustan junalla Sapporoon ja yövyn siellä muutaman päivän. Toivon että saan pyörän vuokrattua ja pääsen tutustumaan lähiympäristöön ja kukkuloihin. Hokkaidon maisemat ovat todella kauniit ja vehreät! Havumetsää on joka puolella. Lämpötilakin on Suomalaista ajatellen paljon miellyttävämpi, aamulla vain 19 astetta. Ilmakin on saasteeton ja täällä puhaltaa raikas merituuli.

Tuttuun tapaan postauksen päätteeksi hieman kuvia. Viimeisten työpäivien tunnelmia ja muutama kuva reissusta!









Akihabaran electronic city.





Hachiko


Tokyo Skytreen yönäkymää, heijastukset teki kuvaamisen hankalaksi.



Kolme erittäin kuuluisaa apinaa, Toshogun pyhätössä, hevostallin seinällä.




Nikko, Kanmangafuchi Abyss





Ganko Oyajin myymälästä. Pöydän päällä kyltti, jonka jyrsin Omniassa vuosi sitten. Liikelahja Oharalle.

No comments:

Post a Comment