08/05/2016

Ensimmäinen vapaapäivä

Ensimmäinen vapaapäivä hikisen viikon jälkeen! Voin todeta, että tarinat Japanilaisesta työkulttuurista eivät ole tuulesta temmattuja. Toukokuu on Nishion yrityksessä kiireisintä aikaa; kesäkuussa häämöttävien kalustemessujen takia töitä painetaan yli 70 tuntia viikossa. Omassa työssäni olen tottunut leppoisaan 38 viikkotuntiin, sekä vapaisiin viikonloppuihin, joten tiedossa on melko rankka kuukausi!

Tällä viikolla työskentelin lähinnä messuille tulevien hyllyköiden parissa. Kaappasahausta, särmäystä, halkaisua, oikaisua, paksuushöyläystä, oikohöyläystä, eli erittäin tuttua hommaa siis. Pääsin myös pintakäsittelemään muutamia asiakkaille toimitettavia valmiita kalusteita. Nishion yrityksessä kaikki tuotteet pintakäsitellään pellavaöljy-pohjaisella, sävytetyllä kalusteöljyllä. Öljyyn sekoitetaan kirkasta vahaa ennen toista käsittelyä.

Aurinkoisena päivänä työskentely verstaalla on todella hikistä hommaa. Hallissa ei ole tuuletettua välikattoa, joten vanha peltikatto lämmittää koko hallin kuin uunin. Tuntuu kuin pään yläpuolella hehkuisi kiukaan vastukset... Lämmöstä johtuen öljyn sivelemisen ja rätillä kuivaamisen kanssa tulee todella kiire, joten pitkät kuivumisajat eivät ainakaan koidu ongelmaksi! Lämmöstä huolimatta kaikki yrityksen työntekijät ovat pukeutuneet tavallisiin housuin ja pitkähihaiseen paitaan, tai jopa takkiin! Enkä ole huomannut että kukaan joisi muulloin kuin viiden minuutin taukojen, tai ruokatunnin aikana. Sitä tuntee itsensä melkoiseksi kermapepuksi Japanilaisen duunarin rinnalla! Toisaalta ei käy myöskään yhtään kateeksi, täkäläinen työtahti ei voi olla pitkän päälle hyväksi terveydelle tai ihmissuhteille.

Ensi viikko jatkunee saman työn parissa, mutta koitan lisätä blogiin kuvia verstaalta ja käynnissä olevista projekteista!

Jaa mata ne!

No comments:

Post a Comment